elliodeback.blogg.se

Resa är livet

Cykeltur till Jaguar animal rescue center

Publicerad 2017-01-24 03:35:19 i Allmänt,

Kvällen innan hade vår underbara husvärd visat var två sengångare höll till!!! Hon kom och hämtade mig på kvällen då hon sett sengångare i träden. Har aldrig haft en så engagerad hyresvärd tidigare...hon är verkligen fantastiskt! 
 
 
 
Howler monkeys höll till utmed vägen där vi cyklade förbi
 
 
Sovande sengångare 
 
 
Vi åt frukost på ett bageri utmed vägen då vi ville komma iväg tidigt
 
 
Två stekta ägg, nybakat bröd och vattenmelon juice stod på menyn!
 
 
Vi besökte Jaguar animal rescue center som ett spanskt par startade för 10 år sedan. Dit kommer skadade och övergivna ungar. Centret vill sedan släppa ut djuren igen när de är friska och gamla nog att klara sig själva. En del av djuren är dock såpass skadade att de alf´drig kan lämna, andra blir för vana med människor och kan därför inte släppas ut i det vilda. Det var så otroligt intressant att höra om ala dessa öden. Många av djuren var påkörda, skadade av elledningar eller skadade av människor.
 
 
Sloth (sengångare) 
 
 
Myrslok
 
 
Hit kommer sengångarna vid 3-8 mån ålder. De tas ut hit där de leker hela dagarna! En voluntär passar dem hela tiden. Man kan vara voluntär på centret för 3000 kronor enligt en svensk voluntär som vi sprang på. De får då stå för eget boende och alla andra omkostnader. Centret lever på turisternas inträde som är 20 dollar per vuxen, barnen gratis. 
 
 
Korgarna är till för att sengångarna skall känna sig trygga "lite som en mammas famn"
 
 
Puss på dig kompis
 
 
Vildkatt som de försökt släppa ut två gånger i naturen långt ifrån centret men den har kommit tillbaka varje gång. Första gången den kom tillbaka dödade den en massa djur på centret. Andra gången dödade den grannens12 hönor... då beslöt de sig för att behålla den och sedan släppa den i en stor inhängnad centret har i djunglen. 
 
 
Spidermonkeys är den mest intelligenta av de fyra apsorterna i Costa Rica
 
 
Babymonkey i blöja, 4 veckor gammal. 
 
 
Costa Ricas nationaldjur konstigt nog... 
Alla djuren har en historia som vår guide upplyste oss om vilket gjorde vår rundtur ännu mer spännande. 
 
 
Barnen med vår guide som har specialiserat sig på sengångare. Hon kommer från England men har bott i Costa Rica de senaste 8 året där hon forskat på hur sengångaren lever. Enligt henne själv är hon en av de tre största experterna i världen som forskar på sengångare. Hon var jätteduktig och intressant att lyssna på... 
 
 
Efter turen åkte vi till Playa Cocles och badade
 
 
 
 
Efter badet cyklade vid hem igen. Anders och Oscar snorklade och de var mycket nöjde när de kom upp. Korallerna är otroligt vackra. Vattnet låg som en spegel. Åt en god middag hemma, nu är det god natt som gäller!
Imorgon är vi hemma och badar/snorklar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela